Hier wil ik graag uitleggen wat het verschil is tussen de “gewone” pedicure en de Medisch Pedicure. Tijdens de opleiding tot Medisch Pedicure heb ik gemerkt dat er veel onduidelijkheid is over deze “aanvulling” op het pedicure vak, en zal hieronder een en ander toelichten:

Onderscheid pedicures

De brancheorganisatie Provoet erkent een onderscheid tussen de pedicure (basis diploma), de gespecialiseerde pedicure (basis diploma met aantekening diabetische- en/of reumatische voet) en de medisch pedicure: Voorheen was ik al een gespecialiseerde pedicure.

De Medisch Pedicure is een specialist!

De medisch pedicure is hoger en breder opgeleid en kan alle zogeheten risico voeten (oudere, verwaarloosde en spastische voet) behandelen. Zij is in het bezit van de aantekeningen diabetische- en reumatische voet. Daarnaast heeft de medisch pedicure uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van nagelregulatie- en reparatie technieken, orthesiologie, en antidruk technieken. Daarmee vergroot zij de behandelmogelijkheden van complexere voet – en nagelproblemen.

KRP (Kwaliteitsregister Pedicures)

Alleen pedicures met een door de branche- vereniging erkend diploma, kunnen zich registreren in het KRP. Een bij het KRP geregistreerde pedicure is verplicht haar accreditatiepunten te behalen d.m.v. bij- en nascholing om kennis en innovatie in het vakgebied bij te houden. Een bij het KRP geregistreerde medisch pedicure waarborgt de kwaliteit!

Wil je ook een pedicurebehandeling?

Contactgegevens

Kim's Voetenpraktijk
Eikenlaan 35
4194 TN Meteren
06 - 14 70 16 41

Routebeschrijving
kimelfrink@gmail.com

Aangesloten bij

Volg mij

BTWnr NL

KvKnr
Algemene Voorwaarden